Add magad

A kreativitás szabaddá tesz

Nekem csak a kávé ad erőt, és mindent lebíró akaratot!

2016. július 28. 14:20 - Azoramme

Te is ismersz olyat, akire illik a fenti cím?
Nekem nem is egy olyan barátom van, aki reggel előbb nyitja ki a kávétartót, mint a szemét.
Az alábbi kreációt nekik ajánlom. 

 Szükséges hozzá néhány csésze, és olyan filctoll, amivel porcelánra lehet rajzolni.
bogrek2.jpg

Akinek ezt a készletet készítem, nagyon szeret utazni, sok helyen jártunk is már együtt, így ezekre a szép fehér csészékre a közös élmények kerülnek majd.
A csészealjakra a városok nevét írom. A csészékre pedig a városok jellegzetes épületeinek a sziluettjét rajzolom. A jó kontraszt miatt a fekete színű filcet választom, bár színes épületrajzokat is el tudok képzelni, de most maradok a visszafogott stílusnál.  A nagyobb városoknál az internet, a kisebb helyeknél pedig a fantázia segít. 

city2.jpg

 

Színesben ilyesmi lenne...city-1181115_12807789.png

.....ehhez jóval több idő, és jóval több kézügyesség kell.

 

Egy csésze hamarabb elkészül, mint ahogy lefő a kávé. Ha valamelyik mégsem sikerül jól, száradás előtt sima vízzel könnyedén lemosható. Ha kész az összes, akkor már csak követni kell a filc használati utasítását: hagyni kell megszáradni, aztán be kell tenni a sütőbe, 160 fokon kiégetni. (Minden porcelánfilc más és más, ezért mindenképp olvasd el a tiedet hogyan kell rögzíteni!)

bogrekeeesz2.jpg


 A csészék utóélete: barátom nagyon örült a kis meglepetésnek, a reggeli kávé még jobban esik ezekből.  Vendégeinek büszkén tölti ebbe a kávét, ráadásul a kis csészék még jó beszédtémául is szolgálnak. 
Tök jó, ugye? 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelemenyes.blog.hu/api/trackback/id/tr98919714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása