Add magad

A kreativitás szabaddá tesz

Cuki kezek és lábak

2016. augusztus 11. 07:50 - Azoramme

Eredeti cím: Nehéz ügy

A net tele van szebbnél szebb kéz és láblenyomatos képekkel. A kis festékes pacákat bármilyen képpé ki lehet egészíteni. Láttam már ilyen technikával készült madarat, nyuszit, mikulást, virágot, oroszlánt, pingvint, lepkét, dinoszauruszt, love feliratot, és még sorolhatnám. Szóval tényleg bármit ki lehet hozni belőlük, csak a képzelet szabhat határt. Mivel a babanaplóhoz amúgy is vennem kellett ujjfestéket, és csak óriási kiszerelésben sikerült, így gondoltam majd ilyen édes képekre használjuk el a maradékot. A sárga és a kék ujjfesték mellé vettem is néhány kis méretű festővásznat, meg egy doboz akril festéket, ecset pedig volt itthon.

 Az első kísérletnél még csak négy hónapos volt a gyerkőc, és a nagymamáknak festettünk anyák napi pillangós képeket. Sírni nem sírt ugyan, de nem nagyon tetszett neki, hogy a kis lábát használjuk ecsetnek, ráadásul, amint a vászonhoz ért a lába, rögtön be is gömbölyítette. Végül is a 10. lenyomatnál apával úgy értékeltük, hogy ez már jó lesz. (Apa szerint már a második is jó volt, csak hagyjuk már szegényt békén).
Ilyenek lettek:

pillangokesz.jpg

A második nekifutásnál lányom már másfél éves volt, és apát inkább kihagytuk a buliból. Ekkor már egész szép kéznyomokat varázsoltunk nagyi névnapi üdvözlőlapjára, csak a kicsit zavarta nagyon, hogy festékes a keze, folyton le szerette volna mosni, így nem is lett túl sok virág a mezőn. Hát ez van, ha tisztaságmániás az ember gyereke :)

keznyom2.jpg

És még fotózni sem könnyű: 

keznyom.jpg

Tehát nem volt egyszerű, de megérte, a nagyszülők teljesen odáig voltak a képekért. 

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebook-on is! :)
https://www.facebook.com/Leleményes-blog-1125657144167880/

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelemenyes.blog.hu/api/trackback/id/tr6010116642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása